Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е написал 7

...
Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е написал 7
Коментари Харесай

Полфрийман е бил с 2 сериозни провинения, едното от тях

Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е написал " 7 листа негативни становища  за Полфрийман ", в които поддържа позицията, че не следва да бъде освобождаван предварително ". На излизане от пандиза освободеният Джок Полфрийман изрази своите благодарности към зам.-шефа, които, съгласно Трайков, са били иронични. Това стана ясно от взаимен брифинг на Трайков, правосъдният министър Данаил Кирилов и заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов в отрасловото ведомство.

Проданов посочи, че  Полфрийман е имал три дисциплинарни санкции за неприятно държание в пандиза. " Моето усещане е, че може би има някакви положителни прояви в личността на този човек, само че той не се е поправил ", сподели той. " 24 часа " написа, че зам.-министърът не е прецизирал тъкмо по кое време се е осъществил едното съществено нарушение - опит за бягство от пандиза, само че евентуално е било някъде при започване на присъдата му.

Трайков разгласи, че е депозирал оставката си по отношение на задържането на Будимир Куйович и коментарът на някогашния министър на вътрешните работи Румен Петков. Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога, беше арестуван да кара с подправена брошура , до момента в който е в отпуска за положително държание от затворническото общежитие в Казичене.

На брифинга присъстваше и отрасловият министър Данаил Кирилов, който даде и своето мнение. " Като жител мога да кажа, че решението в сегашния миг във връзка с Полфрийман е голословно ", сподели той.

„ В такива случаи би следвало съдът да показа задълбочено своите претекстове. Смятам, че решаващият съд ще изясни вътрешното си разбиране за редуцирането на присъдата ”, сподели още той. Министърът разясни, че предварителното освобождение на австралиеца е условно, което значи, че при нарушаване на закона, той ще доизлежи присъдата си.-->



Кирилов уточни, че позицията на затворната администрация е била негативна и на двете инстанции в съда .

„ Нашето изказване е, че в законово съобразения период е имал дисциплинарно нарушаване, което е спънка да се упражняват привилегии като понижаване на присъдата ”, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР