Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анекксирана от

...
Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анекксирана от
Коментари Харесай

Украйна използва танкове Леопард и постига успехи в Донецк

Заместник-началникът на съветската армия в самопровъзгласилата се и анекксирана от Русия Донецка национална република (ДНР) Александър Ходаковски съобщи, че въоръжените сили на Украйна за първи път са почнали да употребяват немски танкове " Леопард ", цитира думите му Руската работа на Би Би Си. 

" Ситуацията в региона на Новодонецкое и вляво към Великоновоселовка е комплицирана - противникът, разкрил слабите ни места, усилва напъните си. За първи път в нашия тактически регион бяха видяни " Леопарди ". Както чаках през вчерашния ден - усещайки миризмата на триумфа, врагът ще хвърли спомагателни сили в борбата. Само в региона на Новодонецк са регистрирани до 30 единици бронирана техника ", написа Ходаковски в своя телеграм канал.

По-рано той съобщи, че украинските сили са минали в нахлуване в посока Золотая Нива - Новодонецкое и че към този момент съумяват.

" Въздушното разузнаване записа придвижването на до тридесет бронирани машини в тактическата зона, само че заради лимитираните благоприятни условия не можаха да открият точката на " пробив ". В резултат на това ударната група, която в този момент нападна Новодонецкое, доближи линията на нахлуване съвсем незабелязана. Традиционно, след като заглушаваше връзките, врагът съумя да ни сложи в комплицирано състояние. Ситуацията се развива ", написа Ходаковски.
ТЕМА преди 2 часа 748 преди 5 часа 699 преди 3 дни 1023
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР