Заместник-началникът на Революционната гвардия на Иран предупреди Европа, че ако

...
Заместник-началникът на Революционната гвардия на Иран предупреди Европа, че ако
Коментари Харесай

Ако Европа ни заплаши, увеличаваме обхвата на ракетите си, предупреди Иран

Заместник-началникът на Революционната армия на Иран предизвести Европа, че в случай че заплаши Техеран, въоръжените сили на страната ще усилят обсега на ракетите си над 2 000 километра, осведоми локалната организация Фарс, представена от Ройтерс.

Франция приканва за " праволинеен " разговор с Иран за ракетната стратегия на Ислямската република и вероятно образуване на договаряния по проблема, настрана от подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение сред Техеран и международните сили.

Иран неведнъж твърди, че ракетната стратегия е с защитителен темперамент и не желае да преговоря за нея.

" Ако поддържаме обсега на нашите ракети до 2 000 километра, то не е поради липса на технологии...Ние следваме стратегическа теория ", сподели бригаден военачалник Хосейн Салами.

" Към момента ние считаме, че Европа не е опасност, поради това ние не усилваме обсега на нашите ракети. Но в случай че Европа се трансформира в опасност, ние ще увеличим обсега на ракетите си ", предизвести той.

Миналия месец началникът на армията генерал-майор Мохамад ал Джафари съобщи, че иранските ракети могат да покрият " множеството от американските ползи и сили " в района, тъй че Ислямската република не се нуждае от увеличение на обсега им.

Джафари разясни, че обсегът на балистичните ракети се базира на ограничавания, които са наложени от висшия водач на страната аятолах Али Хаменеи, който е главнокомандващ на въоръжените сили на Иран.

Съединени американски щати упрекват Ислямската република, че доставя ракети на шиитските бунтовници в Йемен, които ги изстрелват към Саудитска Арабия.

Техеран отхвърля обвиняванията.

" Йемен е изцяло блокиран. Как е допустимо да им доставяме някакви ракети ", попита Салами.

" Ако Иран може да изпраща ракети в Йемен, това демонстрира неспособността на водената от Саудитска Арабия коалиция. Но ние не им доставяме ракети ", увери той.

Салами сподели още, че хусите са съумели да усилят обсега и да подобрят точността на ракетите си, което е " теоретичен пробив ".

Джафари заяви в четвъртък, че Иран дава единствено " препоръки и духовна " помощ на хусите. Салами посочи, че Иран поддържа хусите единствено " политически и духовно ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР