Заместник-министърката на отбраната Ханна Маляр информира в своя публикация в

...
Заместник-министърката на отбраната Ханна Маляр информира в своя публикация в
Коментари Харесай

Украйна съобщи за потенциално значим напредък на контраофанзивата срещу руските сили

Заместник-министърката на защитата Ханна Маляр осведоми в своя обява в обществената мрежа " Телеграм ", че украински военни реализират евакуацията на цивилни, откакто са навлезли в Роботино, само че към момента са подложени на обстрел от страна на съветските сили.

 

" Нашите бойци са в село Роботино ", написа под фотография на боец в танк, оповестена в " Телеграм ", командирът на украинските сили в южната част на страната военачалник Олександър Тарнавски.

 

Роботино е локализирано на 10 км южно от град Орехов в Запорожка област и през него минава значим път към град Токмак – окупиран от Русия пътен и железопътен възел. Превземането на Токмак би било основен стадий от контраофанзивата, защото украинските сили се стремят да доближат до Азовско море и по този метод да разцепят на две съветските окупационни сили.

 

Американският проучвателен център и мозъчен концерн Институт за проучване на войната квалифицира украинските офанзиви против Роботино като " тактически значими ". Напредък в региона би могъл да даде опция на украинските сили да преминат оттатък най-плътно минираните от съветските сили региони, които задържат почналото при започване на юни контранастъпление, се показва в отчет на института.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР