Заместник-министърът на вътрешните работи на Великобритания Бен Уолъс призова Русия

...
Заместник-министърът на вътрешните работи на Великобритания Бен Уолъс призова Русия
Коментари Харесай

Британски зам.-министър призова Русия за помощ заради Новичока, ето какво отговори Кремъл

Заместник-министърът на вътрешните работи на Англия Бен Уолъс прикани Русия да помогне в обезпечаването на сигурността на жителите на Солсбъри и показа информацията, с която разполага за потреблението на нервно-паралитични субстанции на английска територия.

„ Помолихме Русия за помощ. Каквото и да се е случило, те и в този момент могат да ни оказват помощ да осигурим още повече сигурността на жителите на Солсбъри и да ни опишат всичко, което се е случило “, съобщи Уолъс пред „ Скай нюз “.

„ Руската страна към момента има опция да се оправдава. Чакам позвъняване от Русия. Това е мое предложение. Именно те могат да дадат ключа за разгадаването на загадката, което може да помогне за обезпечаването на сигурността на хората “, съобщи заместник-министърът.

Междувременно Кремъл реагира на новината за случая и съобщи, че е „ обезпокоен, че нервно-паралитичният сътрудник още веднъж е бил употребен в Европа “.

„ Нямаме информация за това какви субстанции са употребявани и по какъв начин са употребявани “, съобщи представителят Дмитрий Песков. Той сподели още, че към този момент Великорбтиания не е проявявала интерес към провеждането на общо следствие на химическото отравяне.

Владимир Шаламанов, ръководител на комисията по защита в съветския парламент, уточни, че Обединеното кралство би трябвало да изиска съветски специалисти да вземат участие в следствието на случая с Чарли Роули и Доун Стърджес.

В същото време съветското посолство в Холандия пусна провокативен пост в Туитър. „ Колко тъпи си мислят, че е Русия, с цел да употребява „ още веднъж “ така наречен новичок по средата на Световната купа по футбол? Шоуто би трябвало да продължи? “, написа на страницата на посолството.
How dumb they think???????? is to use “again” so-called “Novichok” in the middle of the FIFA World Cup and after the special session of the CSP (convened by the way by????????) that gave the #OPCW attribution functions. The show must go on? pic.twitter.com/a9FdJceWIv
— Russian Embassy in NL???????????????? (@rusembassynl) 5 юли 2018 година

До момента Лондон не е обвинил публично Русия за новия случай с новичок в Еймсбъри.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР