Заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова проведе днес среща с

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова проведе днес среща с
Коментари Харесай

Евродепутат потвърди подкрепата на ЕП за България в Шенген

Заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова организира през днешния ден среща с Тинеке Стрик , член на Европейския парламент от групата на Зелените/Европейски свободен алианс, която е на работно посещаване в България.

Пред госта заместник-министър Дундакова показа резултатите от Пилотния план сред България и Европейска комисия за предварителна защита на противозаконните пристигания и подсилване на граничното ръководство и ръководството на миграцията. Акцент бе подложен върху съдействието с Европейската организация за гранична и брегова защита ( Фронтекс ) за поддържане на високо равнище на гранична сигурност и засиленото съдействие със прилежащите страни по противопоставяне на противозаконната миграция.

Евродепутатът засвидетелства интерес и към предприеманите от българската страна ограничения за гарантиране на правата на мигрантите и лицата, търсещи леговище , както и ограниченията за противопоставяне на корупцията.

Тинеке Стрик поздрави заместник-министър Дундакова за решението на Съвета за присъединение на страната ни към Шенген и акцентира, че готовността на България за пълноправно участие неведнъж е потвърждавана и от Европейския парламент.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР