Заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк прие посланика на Република

...
Заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк прие посланика на Република
Коментари Харесай

България подкрепя реформите в Армения

Заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк одобри посланика на Република Армения у нас Армен Саргсян. Двамата разискаха редица тематики от връзките сред двете страни, в това число в границите на многостранното съдействие, с акцент върху подготовката на идната на 11-12 октомври в Ереван Среща на най-високо ниво на Международната организация на франкофонията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Българският заместник-министър акцентира също по този начин поддръжката на държавното управление ни за съдействието на Армения с Европейския съюз и напомни, че България е измежду първите страни от Европейски Съюз, утвърдили съглашението за всеобхватно и задълбочено съдействие сред Армения и Европейски Съюз. „ Българската страна поддържа мирния развой на промените в страната “, сподели той и добави, че пътят на демократизация на Армения не би трябвало да стопира. „ България е подготвена да съобщи своя опит “, добави той.

Щерк препотвърди позицията на България по отношение на спора в Нагорни Карабах, която остава непроменена и в сходство с позицията на Европейски Съюз по въпроса. „ Конфликтът може да бъде решен само посредством мирни договаряния с посредничеството на Минската група на ОССЕ, съдействието на Европейски Съюз, както и посредством деен разговор сред ръководителите на Азербайджан и Армения “, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР