Заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник предложи на

...
Заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник предложи на
Коментари Харесай

Андрей Мелник поиска 93 изтребителя Торнадо от Олаф Шолц

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник предложи на немския канцлер Шолц да съобщи на Украйна 93 многоцелеви бойни самолета " Торнадо “, защото те скоро ще бъдат изведени от употреба, написа някогашният дипломат в Берлин в Туитър .

" Имам изобретателно предложение за нашите немски другари. Бундесверът разполага с 93 многоцелеви бойни самолета " Торнадо “, които скоро ще бъдат изведени от употреба и сменени от F-35. Въпреки че е остарял изтребител, той към момента е доста мощен. Защо не доставим тези " Торнадо “ на Украйна, бундесканцлер? "

Андрий Мелник бе назначен на поста заместник-министър на външните работи на Украйна, откакто преди този момент беше дипломатически представител на страната в Берлин. Той стана прочут със скандални изказвания и обиди против немски политици.

През юли украинският президент Володимир Зеленски уволни Мелник, който си разреши скандални изявления и изрази неодобрение от политиката на Берлин във връзка с размера на военната и финансова помощ, предоставена на Киев. Например, през май той назова немския канцлер Олаф Шолц " афектиран лебервурст “. По-късно Мелник призна, че обидните му забележки към ръководителя на немското държавно управление са били неточност, неуместни и представлявали " прочувствена реакция ". В скорошно изявление обаче Мелник сподели, че суровият му жанр на дипломация е оневинен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР