Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обяви, че
Коментари Харесай

Рябков: Действията на САЩ са държавно хулиганство

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков разгласи, че дейностите на Вашингтон по отношение на съветските дипломатически институции в Съединени американски щати биха могли да бъдат избрани като " държавно безчинство ", оповестява " Ройтерс ".

" Склонен съм да нарека това, което се случва, държавно безчинство ", разяснява Рябков пред публицисти по време на срещата на върха на БРИКС в Китай.

Изказването е във връзка дейностите на Съединени американски щати, които подредиха затварянето на генералното консулство на Русия в Сан Франциско, а по-късно конфискуваха постройката на комерсиалното посланичество на Русия във Вашингтон, като оповестиха, че това са реципрочни дейности в " дух на паритет ", откакто Русия подреди през юли американското дипломатическо посланичество да изтегли 755 чиновници от страната, като останат на работа единствено 455 души.

Русия връчи протестна нота на Съединени американски щати в събота, а в неделя си изиска назад иззетите дипломатически парцели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР