Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрази съжаление

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрази съжаление
Коментари Харесай

Русия и САЩ си отправиха взаимни обвинения за нови въоръжения

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков изрази страдание от решението на Съединени американски щати да прекратят финансирането по контракта " Открито небе ", съобщи Ройтерс, като се базира на РИА " Новости ".

Преди това съветският новинарски уебсайт РБК заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разпоредил да спре финансирането на контракта с Русия, който планува двете страни да позволяват взаимно разследващи полети в своето въздушно пространство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Рябков изрази страдание и поради проектите на Съединени американски щати за разгръщане на капацитета на системата за противоракетна защита в Европа, което съгласно него проличава от новия бюджет на Пентагона, съобщи ТАСС.

По думите на високопоставения съветски посланик Москва е подготвена за разговор със Съединени американски щати за новите стратегически оръжия, макар че американската страна се отдръпна от Договора за заличаване на ракетите със междинен и дребен обхват. Този контракт бе подписан в края на 80-те години сред тогавашния Съветски съюз и Съединени американски щати. Ден преди срещата през юли сред президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки Русия показва " супер оръжия " - ново потомство ракети с нуклеарен и стандартен заряд.

Рябков упрекна Вашингтон, че е нарушил друго двустранно съглашение - Договора за понижаване на стратегическите въоръжения, като е модернизирал своите оръжия.

Представителят на Съединени американски щати в Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването изрази от своя страна угриженост от това, че Русия създава оръжия като мобилна лазерна система, която да унищожава спътници в Космоса и пуска в орбита нов " контрольор за галактически апарати ". В изявление пред конференцията в Женева Илийм Д.С. Поблит, помощник-държавен секретар по оръжейния надзор, сподели, че Съединени американски щати ще потърсят спомагателни доказателства, че " дейностите на Русия не подхождат на нейните думи ". По думите й стремежът на Русия да се снабди с контракосмически капацитет " е обезпокоителен, поради последните образци не съветско злонамерено държание ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР