Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща

...
Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща
Коментари Харесай

Гърция преговаря с Volkswagen за производство на електромобили

Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща с делегация на Volkswagen по отношение на план за произвеждане на електрически автомобили.

Гръцкото държавно управление е мощно ангажирано с насърчаването на използването на електрически автомобили като стратегически приоритет, оповестява уеб сайтът на Министерството на външните работи, представен от БГНЕС. Във връзка с това делегация на високо ниво на Volkswagen е на посещаване в Кавала и Тасос за изследване на опциите на локалната инфраструктура в региона на производството на електрически автомобили.

Заместник-министърът на външните работи по икономическа дипломация Костас Фрагоянис и делегацията на автомобилния тръст ще оценят на място данните от изследването. Служители, работещи в региона на икономическата дипломация, към този момент са подхванали съответните дейности за събиране на данни за трафика и пътните мрежи на други острови с сходен размер.

Подчертава се, че на този стадий всички диалози сред гръцкото държавно управление и Volkswagen имат прелиминарен темперамент и няма взети решения и уречен график за подписване на съглашение.

Германският тръст към момента не е взел дефинитивно решение и за завода в Измир, Турция.
 Volkswagen може да се откаже да прави нов цех в Източна Европа?
Volkswagen може да се откаже да прави нов цех в Източна Европа?

Част от готвеното произвеждане за базата може да бъде преместено в Словакия, настояват немски медии
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР