Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов се срещна с експерти

...
Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов се срещна с експерти
Коментари Харесай

Партиите в България са единодушни за присъединяването ни към ОИСР

Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов се срещна с специалисти от Агенцията за нуклеарна сила на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). В рамките на срещата беше разискван напредъка на страната ни по пътя й към участие в Агенцията, която сплотява страни от Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския район, притежаващи към 82% от нуклеарния потенциал в света. Експертите дадоха висока оценка на напъните, положени от България, и споделиха, че страната ни среща поддръжка измежду членовете на Агенцията.

Люцканов акцентира, че участието на страната ни е разумно и закономерно поради обстоятелството, че България развива нуклеарната си енергетика към този момент повече от 60 години, взе участие в редица интернационалните организации и разполага с опит и експертиза в тази област. Той посочи, че присъединението към Агенцията за нуклеарна сила е залегнало в националния План за деяние по участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което е приоритет за българското държавно управление.

„ В България съществува политически консенсус по отношение на нуждата от присъединението на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз – съобщи Милен Люцканов. – Всички институции работят интензивно за постигането на тази цел. “

Участниците в срещата бяха безапелационни, че участието в Агенцията за нуклеарна сила ще открие нови благоприятни условия за присъединяване на български учени и специалисти в работата по потреблението на нуклеарната сила за мирни цели, които ще могат да черпят от положителните практики на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и да взе участие в процеса на формулиране на нови стандарти в тази област.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР