Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов приветства днес българските младежки

...
Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов приветства днес българските младежки
Коментари Харесай

Милен Люцканов приветства работата на българските младежки делегати към ООН

Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов приветства през днешния ден българските юношески делегати към Организация на обединените нации на формален брифинг, който се организира по традиция през март в Министерството на външните работи. „ Благодаря за цялата информация, която ни представихте, доста впечатляващо. - обърна се в края на срещата към младежите Милен Люцканов. - Ако ви би трябвало помощ, можете да разчитате на всички наши опитни сътрудници. Желая ви триумф!”

Богомила Корманова и Минко Даскалов, български юношески делегати към Организация на обединените нации с мандат 2019-2020, показаха елементи по отношение на втората си работна аудиенция в Ню Йорк и присъединяване си в Комисията по обществено развиване на ИКОСОС, както и дейностите им на локално и национално равнище за интервала декември 2019 – март 2020. Делегатите подчертаваха върху формалното си изявление от името на българската юноша пред Комисията, както и върху извършеното събитие на тематика „ Качествено обучение в цифровата епоха “, проведено дружно с сътрудниците им юношески делегати от Румъния.



„ Съпътстващото ни събитие провокира интерес, защото беше единственото събитие, проведено от юношески делегати по време на тазгодишната сесия на Комисията “, означиха Богомила и Минко.

Дискутира се също и по-голямата ангажираност от страна на Европейския съюз към младежките делегати към Организация на обединените нации от страните-членки на Съюза, а точно - включването им за първи път в координационна среща на Работната група на Съвета на Европейски Съюз по въпросите на Организация на обединените нации в Брюксел през януари, както и провеждането на две срещи с делегатите в Постоянното посланичество на Европейски Съюз към Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Освен работната аудиенция в Ню Йорк, акцент бе подложен и върху извършените срещи на високо ниво в България - с премиера господин Бойко Борисов през декември и с вицепрезидента госпожа Илияна Йотова през март, по време на които бяха разисквани опциите за бъдещо съдействие с Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “. Богомила и Минко показаха настоящата си онлайн осведомителна акция, фокусирана върху показване на напредъка по Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации както на световно, по този начин и на национално равнище. Младежите споделиха също и за плануваните начинания в идните месеци от мандата им - кариерен конгрес за среща сред младежи и практикуващи експерти в разнообразни сфери на активност, показване на положителни училищен способи и практики, както и осведомителна акция за здраве и околна среда.

Посланик Валери Йотов, шеф дирекция „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване “ към Министерство на външните работи, дефинира партньорството сред Министерството и Дружеството за Организация на обединените нации в България, и в частност Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “, като „ една топла, жива връзка с младежите, с гражданското общество, която да сверява и регистрира мненията на младежите “.



Дейността и бъдещите планове на младежките делегати бяха мощно насърчени и признати с подготвеност за поддръжка от страна на Министерството на външните работи.

„ Впечатлен съм от показания отчет. Работата на младежките делегати е доста добре насочена към целите, към които се насочват и Организация на обединените нации, и Европейският съюз – цифровизация, качествено обучение, превъзмогване на неравенствата, които водят до общественото изключване “, добави още дипломат Йотов.

На брифинга в Министерство на външните работи участваха дипломати и представители на отрасловите дирекции в министерството, представители на Управителния съвет на Дружество за Организация на обединените нации в България и сътрудници от неправителствени и юношески организации – Българска платформа за интернационално развиване (БПМР), Национален юношески конгрес (НМФ), Асоциация за подкрепяне на академичната общественост (АПАО) и съдружие „ Национална младежка карта “.

Работните визити в Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк се реализират с поддръжката на Министерството на външните работи на Р България.
Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ е една от най-хубавите в международен мащаб. В България тя се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България с поддръжката на Министерството на външните работи. Партньори на Програмата са и други институции, както и организации от неправителствения бранш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР