Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев валидира юбилейна пощенска карта

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев валидира юбилейна пощенска карта
Коментари Харесай

Валидираха пощенска карта, посветена на дипломацията между България и Япония

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев валидира юбилейна пощенска карта във връзка три кръгли годишнини в връзките сред България и Япония – 110 годишнината от началото на първите контакти сред двете страни, 80-годишнината от установяването на дипломатическите връзки и 60-годишнината от тяхното възобновяване.

 
В церемонията по валидирането, която се състоя в Министерството само че външните работи, участваха още заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова и изключителният и пълномощен дипломат на Япония в България Масато Ватанабе.
 Георг Георгиев Министерство на външните работи
,,Радвам се, че тази година имаме опцията да  приключим един прелестен цикъл, отдаден на  дипломатическите ни връзки с Япония – съобщи Георг Георгиев. - Тази пощенска карта символизира партньорството, близостта и другарството сред нашите две държав и. “
 Георг Георгиев МВнР-->
Заместник-министърът означи, че пощенската карта изобразява съчетанието на два доста красиви, вплетени в културата, традицията и историята ни детайла - българската,,Канатица‘‘ и слънчевия японски диск .
 Георг Георгиев Министерство на външните работи
Заместник-министър Атанасова означи смисъла на трите юбилея и акцентира, че без значение че са разграничени в териториално отношение , българските и японските нации са надълбоко свързани в културен и исторически аспект.

 
Посланик Ватанабе се обърна на български език към присъстващите, като изрази удовлетворение във връзка валидирането на юбилейната пощенска карта и увери, че развиването на приятелския продан сред нашите две страни ще продължи.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР