Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев свика извънреден брифинг, за

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев свика извънреден брифинг, за
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев излезе с позиция по фалшива новина

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев свика ексклузивен брифинг , с цел да изрази възмущението си във връзка вест, която Българска национална телевизия сама опроверга на уеб страницата си и сервира своите извинения.

Гневни и смутени хора обаче са се свързали с външно министерство, стана ясно от думите на Георг Георгиев , като той изиска от медиите да си показват какви страсти провокира една вест за Народния съд.

Той съобщи, че не се е опитал да откри втори източник , тъй като намира информацията на медията за задоволително достоверна. Също по този начин не знаел за формалното опровергаване. " За достоверността на информацията би трябвало да кажат тези, които са я популяризирали и тези, от които идва. Аз просто виждам на формален уебсайт, на най-официалната медия, че такова нещо има. Няма по какъв начин да не реагираме ", съобщи Георг Георгиев .

Тази заран от Българска национална телевизия оповестиха, че уредниците на антиправителствени митинги са оповестили за през днешния ден привикване на Народен съд . Информацията бе оповестена по новините в 8 часа, качена и на интернет страницата на медията, само че след това бе изтрита от там, а от Българска национална телевизия излязоха : " Българска национална телевизия не толерира и няма да толерира разпространяването на вести с погрешно наличие ", показаха от медията. Отговорният редактор ще бъде осъден.

" България за следващ път страна очевидец на една доста мрачна и грозна отпратка към предишното. Това, че бяхме осведомени по какъв начин ще бъде призован национален съд от уредниците на митингите, ни подухва едни доста грозни и тъжни мемоари. Едни тъжни мемоари от тоталитарното минало, с което България от толкоз доста години се пробва да скъса. Демокрацията, мирът, стабилността не допускат това да приказваме за кървава кавга, за бесила и за убийства. Ако желаеме през днешния ден да вървим дружно, единни по пътя на напредъка, няма по какъв начин да си позволим националният съд да бъде факел, който да гори по българските улици ", съобщи пред медиите заместник-министърът Георг Георгиев, който е и Национален координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР