Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с българските

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с българските
Коментари Харесай

Георг Георгиев към младежките делегати на ООН: Вие трябва да задавате ритъма

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с българските юношески делегати към Организация на обединените нации, които показаха резултатите от работата си през годината, както и идните начинания, които ще провеждат през 2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
 
„ Вие би трябвало да сте хората, които създавате ритъма – обърна се към младежите Георг Георгиев. – Не забравяйте езика на младите. Вие би трябвало да сте представителите, тъй като сте прогресивни, енергични, новаторски, способни да насочите силата си в положителна посока и да постигнете доста. “
 
 пресцентър, Министерство на външните работи

 
Заместник-министърът изрази насладата си, че за първи път тази година юношески пратеник бе част от формалната българска делегация за Общия спор на Общото Събрание на Организация на обединените нации в Ню Йорк през септември и увери, че младежите могат да разчитат на поддръжката на Министерство на външните работи.

-->
 
Богомила Корманова и Минко Даскалов описаха за своето присъединяване във форума, където са показали целите, заложени от младежите в България – качество на образованието и претовареност. Сред акцентите в тяхната аудиенция в Ню Йорк са били присъединяване в работата на Трети комитет на Общото заседание, организирането на съпътстващо събитие, взаимно с младежките делегати на Република Ирландия, среща с Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш , присъединяване в договарянията по младежката резолюция, която се приема на всеки две години.
 
 пресцентър, Министерство на външните работи

 
В срещата взеха присъединяване и делегатите с мандат 2018-2019 година Явор Гочев и Дилиан Манолов, които показаха работата си по основаване на речник на Организация на обединените нации с съществени понятия, поднесени на понятен език. Двамата описаха за самодейностите, осъществени по предпочитани тематики, измежду които и придобиването на познания и умения, гарантиращи конкурентноспособност на младите през XXI век.
 
 пресцентър, Министерство на външните работи

 
Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ започва през 2006 година и е измежду най-дълго настоящите и сполучливи стратегии „ Младежки делегати към Организация на обединените нации “ на световно равнище. Тя се провежда от Дружество за Организация на обединените нации в България, с поддръжката на Министерството на външните работи. Чрез нея България се подрежда измежду страните - водачи в международен и европейски проект, които разпознават младежите като равносилен сътрудник в процеси на взимане на решения на национално и интернационално ниво.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР