Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е извикан на разпит

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е извикан на разпит
Коментари Харесай

Заместник-министърът Георг Георгиев на разпит за паспорта на Божков

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев е извикан на разпит в Специализираната прокуратура в София. По неофициална информация евентуално той ще бъде разпитан като очевидец поради издадените от външно министерство служебни паспорти на предприемача Васил Божков и неговия съучастник Георги Попов.

Преди дни уеб сайтът "Биволъ " заяви, че предприемачът Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са напуснали България със служебни паспорти, издадени от Министерството на външните работи.

От Министерство на външните работи настояват, че няма данни Васил Божков и Георги Попов да са употребявали служебните си паспорти, издадени от Министерство на външните работи през 2019 година, в това число при последното им овакантяване на страната

Според обявата обаче Божков и Попов са имали такива паспорти и преди. Те били издадени на база писмо на спортното министерство. Паспортите са издадени на 26 август предходната година. Анулирани са на 17 февруари, близо месец откакто Божков бе разгласен за търсене. Паспортите са анулирани в деня, в който България е изпратила в ОАЕ настояването за екстрадици на двамата.

От Министерство на външните работи отказали да оповестят кой е подписал за издаването на паспортите на Божков и Попов. В момента Васил Божков не има годен български паспорт. Редовният му паспорт е изминал на 19 февруари.

Към момента на хазартния необут, който бе арестуван в Обединените арабски емирства, са повдигнати 11 обвинявания, включително за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице и за подбуждане на закононарушение по работа. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР