Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева и председателят на кипърския

...
Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева и председателят на кипърския
Коментари Харесай

Емилия Кралева се срещна с председателя на кипърския парламент Димитрис Силурис

Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева и ръководителят на кипърския парламент Димитрис Силурис разискаха отличните връзки сред двете страни и опциите за бъдещо съдействие.

Ролята на кипърския бизнес и вложения в България е доста значима, акцентира Емилия Кралева. Двамата събеседници разискаха и опциите за бъдещо съдействие, като акцентираха земеделието, компютърните технологии и оръжейната индустрия като области с капацитет за развиване.

Заместник министър Кралева означи, че двете страни имат нужния опит и могат да развиват взаимно образование на фрагменти в региона на туризма. България има предпочитание да задълбочи съдействието си с Кипър в региона на отбранителната промишленост и туризма. Димитрис Силурис посочи интереса на кипърската страна към бизнеса с недвижими парцели, като показа, че една от стъпките в по-нататъшното му развиване е облекчаването на административните процедури.

Двете страни се сплотиха към концепцията за потребление на опциите в региона на енергетиката, където многостранното съдействие може да бъде от изгода за диверсификацията и сигурността на енергийните доставки в Европейски Съюз. „ Реализацията на плана за газов интерконектор Гърция-България, както и на плана за плаващ терминал за полутечен газ край Александруполис, основават нови вероятности за развиване на този аспект от връзките ни с Кипър “, акцентира Емилия Кралева.

В диалога бяха наранени разнородни аспекти на двустранните връзки, обичайните връзки в региона на образованието и културата, близостта на двете страни, за която способстват също приключилите висше обучение в България кипърци и българските жители, които са се открили и работят в Кипър.

Събеседниците разискаха и настоящи въпроси от районен темперамент. По въпроса за европейската вероятност на Западните Балкани заместник-министърът акцентира, че това е дълготраен приоритет на българската външна политика, тъй като посредством него се подсигурява непоклатимост и сигурност на Югоизточна Европа: „ По време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ние успяхме да превърнем тази тематика от приоритет на българската външна политика в приоритет на Европейски Съюз “, съобщи тя.

В подтекста на европейската проблематика, заместник-министърът показа в резюме българската позиция по тематиката за миграцията, проблемите на която могат да се вземат решение посредством общоевропейски решения на правилата на взаимност и отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР