Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева проведе работна среща с председателя

...
Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева проведе работна среща с председателя
Коментари Харесай

Министерство на туризма и Комисията за защита на потребителите засилват сътрудничеството си

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева организира работна среща с ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев, с цел да обсъдят опциите за съдействие в предварителната защита на нелоялни търговски практики. В диалозите се включиха членовете на КЗП Ангел Джалев и Константин Арабаджиев, както и специалисти от двете институции.

 

На срещата бяха разисквани редица работни аспекти на взаимната активност. Акцент беше подложен върху опасенията на туристическия отрасъл за разрастването на сивия бранш и повишаването на нелоялните практики в областта на туризма.

 

Заместник-министър Георгиева и ръководителят на КЗП Стоил Алипиев се договориха за провеждането и в бъдеще на непрекъснати работни срещи на експертно равнище сред Комисията и Министерство на туризма. Те разясниха нуждата от дейна взаимна работа и в посока осъществяване на осведомителна разяснителна акция в туризма със препоръки към потребителите и търговците.

 

Сред разискваните тематики бяха провеждането на образования с присъединяване на специалисти от КЗП измежду представителите на туристическия бранш през актуалната година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР