Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова връчи почетни

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова връчи почетни
Коментари Харесай

Зам.-министър Русинова награди общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на уязвими групи

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова връчи почетни плакети и грамоти на общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към общественото включване на представители на уязвими групи в границите на осъществяването на стратегия "Здраве и обучение за всички ". Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

С ограниченията и дейностите по плана беше усъвършенстван достъпа до обществени, здравни и просветителни услуги на млади ромски фамилии.

Програма ЗОВ даде опция на 2500 деца сред 3 и 5 години да посещават постоянно детска градина и предучилищни групи. Над 2100 деца бяха върнати в класните стаи и получиха спомагателни уроци по български език, което увеличи тяхната просветеност и възможностите им за по-добър и първокласен живот.

Програмата се осъществя с финансовата поддръжка на държавното управление на Швейцария в Пловдив, Русе, Бургас, Монтана, Сливен и Шумен. От българска страна главен сътрудник по плана е Министерството на труда и обществената политика, като в него вземат участие още министерствата на опазването на здравето и образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР