Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова не е

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова не е
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Султанка Петровa не е в конфликт на интереси

Заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова не е в спор на ползи.

Това е заключението на антикорупционната комисия, която стартира инспекция след съдбовен случай със чиновник на компания, охраняваща ремонта на някогашния Партиен дом.

Фирмата тогава се оказа обвързвана със брачна половинка на Петрова.
Снимка: bTV

25-годишният Даниел Тасев намира гибелта си по време на дежурство като охранител от компанията, пазеща градежа на новата постройка на Народното събрание. За последно е видян да приказва със чиновник на НСО.

Преди да стане народен представител, съучастник във въпросната охранителната компания е Султанка Петрова. След случая тя сподели пред bTV, че брачният партньор й е на високо равнище в компанията. Собственик пък се оказа Филип Чипев, непосредствен до фамилията на Петрова.

Снимка: bTV

Аз съм татко на внуците й, сподели притежателят на охранителната компания
Филип Чипев.

Това значи, че сте мъж на щерка й?

Не, аз съм татко на внуците й, отговори той.
Снимка: bTV

Според решението на антикорупционната комисия налице е единствено един от детайлите за съществуване на спор на ползи - " лице, заемащо обществена служба ".

" Липсват обаче другите два детайла – съществуването на извършени от лицето пълномощия по работа и частен интерес. Липсата, на който и да е детайл от понятието " спор на ползи ", обуславя неспособност за нарушение на възбраните.

Собственикът на охранителната компания и заместник-министър Петрова не пожелаха да разясняват решението. Разследването на прокуратурата не е завършило. Заради сложността на експертизите. А до момента в който чака резултатите, майката на Даниел посещава постоянно мястото - извън. Не е допускана да види шахтата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР