Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова посети

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова посети
Коментари Харесай

Заместник-министърът на труда и социалната политика посети Видин

Заместник-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова посети Видин. Поводът за визитата бе началото на осведомителната акция „ Промяната е в нашите ръце “. Тя се провежда от Министрество на труда и обществената политика, взаимно с Центъра за развиване на човешките запаси и районни начинания. На събитието участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, регионалният шеф Албена Георгиева, част от екипа по плана, заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Венци Пасков, доста жители и заинтригувани лица.
На днешната среща бе показана Националната тактика за деен живот на възрастните хора, която е част от Управленската стратегия на българското държавно управление 2017-2021.
Кметът Огнян Ценков откри акцията: „ В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст.С труда и ангажираността си през годините възрастните хора са оставили своя отпечатък върху просперитета на нашето общество. Всички ние одобряваме и се отнасяме с схващане към проблемите им, като се стремим да оказваме помощ, само че и да черпим опит от тях, тъй като възрастните хора не престават да вземат участие интензивно в публичния живот “ – сподели Ценков.
В словото си заместник-министърът съобщи: „ Възрастните хора не са задължение, а капацитет, който ние би трябвало да използваме. Подобряване стандарта и качеството на живот на популацията е народен приоритет. “ Тя добави, че демографските трендове в застаряването на популацията са е реалност освен за България, само че и за цяла Европа.
На форума бяха показани целите на Стратегията, с която се цели да се основат условия за деен и заслужен живот на хората от третата възраст, посредством обезпечаване на равни благоприятни условия за пълноценното им присъединяване в икономическия и обществен живот на обществото.
Заместник-кметът Венци Пасков означи, че разрешаването на обществените проблеми е приоритет в политиката на Община Видин, която се развива сполучливо посредством действието на общо 22 обществени услуги, делегирани държавни или общински действия, за деца и възрастни в неравностойно състояние.
Срещата мина при огромен интерес и полемика с жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР