Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по делото за

...
Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по делото за
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан за измама

Заместник-министърът на превоза Ангел Попов е оневинен по делото за машинация, което стартира против него предходната година. Това е решил състав на Софийския областен съд (СРС) с ръководител Цветелина Михайлова, заяви " Лекс ", само че претекстовете към присъдата още не са направени.

Преди година съдът отхвърли и да в профил Попов от поста му, който той зае като номинация на " Обединени патриоти ". Назначението му провокира неодобрение в част от средите на превозвачите, а от Българска социалистическа партия го упрекваха, че е изнудвал сектора, само че в последна сметка той резервира поста си.

Прокуратурата стартира следствие през 2017 година и година по-късно го съобщи на съд за това, че през 2012 година е измамил притежател на транспортна компания. Според обвиняването Попов му споделил, че против 8000 евро чиновници от транспортното министерство ще уредят компанията му да получи четири разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен превоз.

Тогава Попов нямал нищо общо с работната група в министерството, която била упълномощена да разпределя този тип разрешителни и по тази причина той беше упрекнат в машинация. Прокуратурата твърдеше в хода на делото, че подсъдимият е основал погрешно усещане у шефа на компанията, че може да повлияе върху решението на работната група, като съобщи разнообразни суми на някои от членовете ѝ. Оказа се обаче, че посочените от Попов лица изобщо не са били част от въпросната работна група.

" Няма очевидци, няма белязани пари, няма никакви доказателства. Има един човек, който е с много сериозна уязвимост към алкохола, който е подал сигнал, когато Ангел Попов е назначен за зам.-министър ", отбрани го пък водачът на НФСБ Валери Симеонов. Попов от самото начало споделяше, че е почтен и това ще бъде потвърдено в съда.

Присъдата на СРС обаче не е дефинитивна и прокуратурата може да я стачкува в Софийския градски съд.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР