Заместник-министърът на спорта на Саудитска Арабия отправи сериозни похвали към

...
Заместник-министърът на спорта на Саудитска Арабия отправи сериозни похвали към
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия се вдъхновили от Мондиала в Катар

Заместник-министърът на спорта на Саудитска Арабия насочи съществени похвали към Катар за проведеното предходната година Световно състезание по футбол и добави, че неговата страна ще се опита да употребява този опит по пътя към Мондиал 2034, който саудитците желаят да вземат.

Саудитска Арабия беше посочена като главен кандидат за това състезание още по време на диалозите във ФИФА предходната година, а Световната централа предложения още страни от Азия и Зона Океания да се засилват в тази посока и им даде период 31-и октомври.
 ФИФА печели 7 милиарда $ от Катар 2022
ФИФА печели 7 милиарда $ от Катар 2022

Случайност?

Катар е първата страна в Средния Изток, която получава семейството на Световното по футбол. И макар обтегнатите политически връзки, саудитският заместник-министър на спорта Бадер Алкади похвали организацията.

" Усещането беше както вие се чувствахте, когато Лондон се показа чудесно като хазаин на Олимпийски игри. Същото е и когато ние победихме Аржентина в групата. По същия метод се гордеем и от отличната работа на Катар по организацията на това прелестно Световно състезание ", сподели Алкади на среща на Лидерите в спорта, която се провежда в Лондон.

" Определено желаеме да имаме нещо такова и вкъщи. Ще се опитаме да подсигуряваме, че развиваме страната си, с цел да покрие стандартите за такива събития ", сподели още заместник-министърът. Той обаче беше запитан по какъв начин би коментирал преживяванията на европейските почитатели в Катар, на които не се сервираше алкохол - процедура, която е непозната и мъчно одобрявана в традициите на футбола.

Въпреки това, Алкади счита, че хората са се насладили на неповторимо преживяване. Бихме желали да го повторим и приветстваме сътрудниците от Катар. Това беше опция, която бихме желали да се повтори.

Но алкохолът е неразрешен и в Саудитска Арабия и той не посочи дали това значи, че ще разрешат сервирането на градусови питиета във фен-зони и хотели, както беше в Катар.

Друго обвиняване към Саудитска Арабия е, че употребява " държавният капиталов фонд за промиване на мозъци за лъскане на имиджа на страната.

Саудитска Арабия е упреквана, че редовно нарушава човешките права. Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман сподели предишния месец, че не го интересуват обвиняванията в " спортно промиване на мозъци " и че ще продължи да финансира спорта, в случай че той прибавя към брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР