Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков използва автомобил, марка Ауди,

...
Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков използва автомобил, марка Ауди,
Коментари Харесай

Зам.-министър Нанков ползва автомобил на ВиК дружество

Заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков употребява автомобил, марка " Ауди ", който е благосъстоятелност на " ВиК Варна ", оповестява " Капитал ". Министерството е притежател на 51% от акциите на сдружението, останалите са на общините в региона.

На фона на казуса с недофинансирания ВиК бранш, рецесията в него и дебата за ниското възнаграждение на чиновниците в бранша потреблението на автомобил на районен ВиК оператор от централното ръководство е необяснимо, разяснява изданието.

От ведомството изясняват, че колата се употребява по контракт с водното сдружение от 2010 година

" Предоставените коли се употребяват за осъществяване на служебните отговорности на чиновниците на министерството предвид на събитието, че ведомството не е провеждало публични поръчки за закупуване на коли със средства от бюджета, обезпечаващи потребностите на централната администрация ", изясняват от министерството пред " Капитал ".

Справка в Агенцията за публични поръчки сочи, че от единствено от 2015 година до момента " ВиК Варна " е купило коли вид хечбек, джип или пикап за над 780 хиляди лева с Данък добавена стойност (това не включва товарни коли, самосвали и т.н.).

Загубите на вода във Варна са към 60%. Дружеството е с доходи 62.5 млн. лева за 2018 година и с облага 1.46 млн. лева

От 2008 година " ВиК Варна " се ръководи от Валентин Вълканов с една пауза в интервала 2009 - 2012 година, когато е платен въпросният автомобил. По информация на " Банкеръ " той е бил отхвърлен от първия кабинет на Борисов, тъй като купувал материали на повишени цени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР