Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова съобщи, че

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова съобщи, че
Коментари Харесай

Финансовите корекции по програма "Региони в растеж" може да стигнат около 65 млн. лева

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова заяви, че планирани планове демонстрират, че размерът на финансовите корекции по общо 587 контракта за обекти, финансирани по оперативна стратегия " Региони в напредък ", може да доближи до към 65 млн. лв.. Това ще се случи, в случай че плановете се осъществят в цялост и бенефициентите предявят претенции за приемане на средства по тях, изясни Николова, която е началник на Управляващия орган на програмата. Под нейно управление в резиденция " Бояна " се организира 14-тото съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата.

Към сегашния миг по отношение на предявените за възобновяване средства удържаните суми по финансови корекции са в размер на 22.5 млн. лв., подсети Николова.

Тя осведоми, че 86 на 100 от бюджета на програмата са контрактувани. Отчита се 52 % разплащане на програмата по отношение на подписаните контракти, а 45 на 100 от бюджета на програмата са разплатените средства към крайните бенефициенти. Сертифицираните разноски към сегашния миг са 24 на 100 от бюджета на програмата. Няма опасности от загуба на средства към края на 2019 година, като за същото има упования и за края на 2020 година

Николова осведоми още, че по плановете в бранш " Здравеопазване " са преодолени рисковете и към този момент има отчасти осъществени действия. За момента се срещат компликации при избора на снабдител на високопроходими коли за спешна помощ за регионите с сложен достъп, като упованията са и това да бъде преодоляно.

По плана за столичния градски превоз поетапно се доставят 13 трамвайни мотриси с невисок под, подписан е договорът за доставка и монтаж на електронни осведомителни табла, в ход е реконструкцията на трамвайния релсов път по ул. " Каменоделска " до трамвайно ухо " Орландовци ". Предстои приключването на тръжната процедура по плана за реорганизация на трамвайния релсов път по бул. " Цар Борис III " и упованията са, че планът ще се извърши в период. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР