Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът
Коментари Харесай

В Севлиево откриха официално 23 санирани сгради

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова и кметът на общината Иван Иванов публично са разкрили през днешния ден 23 здания, санирани по план за използване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания. Преди церемонията на конференция ръководителят на плана Калина Георгиева, заместник-кмет, и екипът й са създали презентация на резултатите от осъществяването на санирането. Това оповестиха от община Севлиево.

Заместник-министър Николова е подчертала обстоятелството, че за пръв път се случва да бъдат открити толкоз доста санирани обекти по програмата "Региони в напредък ". По думите й плановете са значими, защото водят освен до понижаване на разноските за сила, усъвършенстват качеството на живот на хората, само че и със спестените излъчвания въглероден диоксид способстват за опазването на околната среда.

Кметът Иван Иванов е показал, че това е третият план, който общината сполучливо осъществя по програмата. С първия план са били санирани девет здания от просветителната инфраструктура, с втория план е била актуализирана постройката на "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Севлиево. Кметът е съобщил, че общата стойност на вложенията, които общината е получила безплатно от ръководещия орган на "Региони в напредък " по тези три плана е 9,6 милиона лв.. Освен средствата по програмата "Региони в напредък ", общината е получила още 9,2 милиона лв. по Националната стратегия за енергийна успеваемост, по която са санирани 8 здания и не престават строително-ремонтните действия по още един блок. Равносметката е близо 19 милиона лв., усвоени от общината за последните три години, е показал кметът.

Проектът е съдействал за обезпечаване на добра витална среда за 318 семейства в постройките, усъвършенствани са и екологичните характерности на атмосферния въздух в Севлиево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР