Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов спечели делото срещу уволнението

...
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов спечели делото срещу уволнението
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието осъди университета, който го уволни

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов завоюва делото против уволнението си като учител във Великотърновския университет.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и с него се разпорежда университетът да заплати разноските по делото на стойност 1800 лева Със същия правосъден акт Върховен касационен съд отхвърля касационно обжалване на проблема заради недопустимост. Така се удостоверява решението на Окръжния съд във Велико Търново в интерес на проф. Проданов от м.г. Тогава съдът присъди вузът да му заплати 1500 лева разходи по делото.

Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов уволни дисциплинарно проф. Николай Проданов като учител в Юридическия факултет на 5 ноември 2019 година. Тогава измежду претекстовете си той уточни, че решението му е взето поради отсъствие на занятия и неотчитане на образователни часове през зимния учебен срок на образователната 2017-2018 година. Както и че проф. Проданов се грижел повече за работата си като зам.-министър, а не като учител.

Проданов оспорва уволнението си като незаконосъобразно поради нарушена процедура. Поисканите и дадените от него писмени пояснения са били за действия, които не са посочени в заповедта за дисциплинарното му уволняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР