Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова направи инспекция на място на

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова направи инспекция на място на
Коментари Харесай

Зам.-министър Мария Павлова инспектира затворническите общежития край Бургас

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова направи ревизия на място на затворническо общежитие /ЗО/„ Дебелт “ към пандиза в Бургас. Там от няколко месеца действа напълно нов корпус, в който излежават присъдите си 63 лишени от независимост от открит вид.

Той бе построен със средства, обезпечени от бюджета на Министерството на правораздаването. Към момента пандизчиите в цялото общежитие са общо 440 , като 294 от тях са настанени в крилото от от закрит вид .

Общежитието в Дебелт бе намерено преди шест години със средства от Норвежкия финансов механизъм на мястото на предходно полицейско ръководство и противопожарно хранилище. То дава отговор на всички европейски стандарти за отнасяне на лишените от независимост. Това бе и първото ново затворническо заведение в България с нараснали условия към защитата , изграждано от доста години насам.

Инспекция. Снимка: Министерство на правораздаването

„ С откриването на новия затворнически комплекс в Самораново, който ще включва образователен център, пилотен затвор и арест, напъните за въвеждане на новите условия, както към защитата и сигурността, по този начин и към хуманното отнасяне на закононарушителите, ще бъдат надградени “ , съобщи Мария Павлова.

Ресорният заместник-министър на правораздаването инспектира още изискванията на труд на надзорно-охранителния състав и изискванията, при които търпят присъди лишените от независимост в ЗО „ Житарово “ .

Началникът на пандиза в Бургас старши комисар Янчо Желев осведоми, че за гарантиране на правния и обществен статус на лицата се организират редица действия , свързани с отзивчивите и обществени умения, смяната в настройките и методите на мислене, създаване на трудови привички и асимилиране на специалност. В работата с лишените от независимост се притеглят за присъединяване неправителствени организации .

Предстои Мария Павлова да ревизира и дейностите по построяването на първото у нас преходно поделение – така наречен half way house , което се обособява в ЗО „ Строител “ .

Средствата за него също са обезпечени от Кралство Норвегия по план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “. Основната цел за въвеждането на този нов модел за българската система е адаптирането и включването на затворниците в обществото след освобождение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР