Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев и шефът на кабинета на

...
Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев и шефът на кабинета на
Коментари Харесай

От правосъдното министерство се похвалиха с похвала от САЩ

Заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев и шефът на кабинета на министъра Борислав Ганчев са провели редица срещи с високопоставени американски служители във Вашингтон, като от ведомството се хвалят с положителна оценка във връзка с отбелязвания у нас законодателен развой.

Това се схваща от разпратено до медиите известие от Министерството на правораздаването.

На срещите са взели участие и представители на Посолството на Република България във Вашингтон, непрекъснатият представител на Департамента по правораздаване в България Питър Халпърн и неговият консултант Александър Ганчев, а също и съветникът на министър-председателя - Екатерина Димитрушева и специалистът от Министерството на правораздаването Флориан Флоров.

Разговори са водени с представители на департаментите (министерствата) по правораздаване и финанси на Съединени американски щати и са били обменени " визии и положителни практики по тематиките за наказателната отговорност на юридически лица, битката с измамите, корупцията и злоупотребите с публични поръчки, прането на пари ".

" Амбициозната законодателна стратегия и ясната посока за развиване на законодателството неизбежно се отразява и на усещането за страната ни от интернационалните сътрудници и вложители. Имплементацията на измененията още веднъж беше изведена като не по-маловажна задача на държавното управление в идващите месеци. Законодателни промени и тяхното действително и дейно приложение са пътят за възстановяване за средата ", споделя се в известието като оценка от дипломатическите совалки.

Не става обаче ясно едно - дали това е оценка от страна на американските представители, или е оценъчна записка за постигнатото от страна на самото министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР