Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова запозна постоянния представител на Световната

...
Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова запозна постоянния представител на Световната
Коментари Харесай

Заместник-министър Ахладова запозна представители на Световната банка с мерките в областта на несъстоятелността

Заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова срещна непрекъснатия представител на Световната банка за България Фабрицио Зарконе с подхванатите ограничения по отношение на възстановяване на правната рамка в производствата по неплатежоспособност.

На работната среща през днешния ден в Министерството на правораздаването участваха още Ракел Летелиер и Ануар Арид, експертите в световната процедура Финанси и Силвия Стойнова, експерт Операции към Световната банка.
„ Правителството на България одобри през юни т.г. Пътна карта за осъществяване на рекомендациите по отношение на рамката за неплатежоспособност и стабилизация. Тя планува до октомври 2020 година да са направени и препоръчани законодателни промени по отношение на несъстоятелността ", съобщи заместник-министър Ахладова.

Сред главните цели на идните нормативни промени са: въвеждането на системи за ранно предизвестие и процедура за опрощаване на дълг; по-лесен и бърз достъп до производства по неплатежоспособност и процедури по стабилизация за юридически лица и предприемачи; ускорени процедури за дребни предприятия; съкратени процесуални периоди в границите на производствата по несъстоятелност; обединен развой на разглеждане на молби в границите на едно и също производство; цялостна промяна на етапа по предявяване и приемане на вземанията; понижени правосъдни такси, използвани за отменителните искове.

Пътната карта планува още възстановяване на правосъдна инфраструктура, поощряване на потреблението на електронни средства за връзка и по-добро взаимоотношение сред синдика и довереното лице, изясни заместник-министър Ахладова.
От своя страна Фабрицио Зарконе съобщи, че Световната банка с интерес следи промяната в България в региона на несъстоятелността и изрази подготвеност за оказване на поддръжка, чрез опита на друга страни в тази сфера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР