Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в заседание на

...
Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в заседание на
Коментари Харесай

Атанас Запрянов ще участва в заседание на Съвета Външни работи/Отбрана“ на ЕС

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов ще взе участие в съвещание на Съвета „ Външни работи/Отбрана “, последвано от съвещание на Направляващия ръб на Европейската организация по защита (ЕАО) във формат министри на защитата на страните - членки на Европейски Съюз. Форумите ще се проведат на 14 май 2019 година в Брюксел, Белгия, оповестиха от МО.

 © БГНЕС
Заседанието на Съвета „ Външни работи/Отбрана “ ще стартира със взаимна работна сесия на министрите на външните работи и министрите на защитата на държавите-членки на Европейски Съюз. Във фокуса на полемиките ще бъдат развиването на институционалната рамка за съгласуваност на районното съдействие в региона на политиката за развиване и въпросите, свързани със сигурността в Западна Африка (G5 Sahel). На съвещанието са поканени да вземат участие представители на страните от формата G5: Буркина Фасо, ЧАД, Мали, Мавритания и Нигер.

Форумът ще продължи с работен обяд на министрите на защитата по въпросите на съдействието сред Европейски Съюз и НАТО в подтекста на осъществяването на Декларациите от Варшава и Брюксел. Поканена за присъединяване в полемиките е заместник-генералният секретар на НАТО Роуз Гьотемьолер.

По-късно същия ден министрите на защитата в независима сесия ще обсъдят развиването на самодейността за Постоянно структурирано съдействие в региона на защитата (ПСС) и по-конкретно рекомендациите на Съвета към първия годишен отчет на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност за положението на осъществяването на ПСС.

Срещата на министрите на защитата ще приключи със съвещание на Направляващия ръб на ЕАО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР