Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал

...
Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал
Коментари Харесай

Зам.-министърът на отбраната поздрави абсолвентите на Военна академия

Заместник-министърът на защитата Анатолий Величков и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов поздравиха завършващите випуск 2019 „ Княз Александър I “ – първа промяна на Военната академия „ Георги С. Раковски “ по време на церемониален обред през днешния ден, 30 юли.

На церемонията участваха ръководителят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов, омбудсманът Мая Манолова, висши военни, военни аташета и други В словото си заместник-министър Анатолий Величков акцентира смисъла на добитото обучение и актуалността на обособените специалности за образуването на най-високо квалифицирани военни експерти, способни да вземат стратегически решения в региона на националната и интернационалната сигурност и защита.



,,Тази година всички випускници на специалността „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “ са отличници. Това приказва доста за мотивацията, трудолюбието и интелектуалния ви капацитет. Благодарен съм ви и се гордея с вас!'', сподели заместник-министър Анатолий Величков.

Той поздрави особено първенците и всички отличници измежду офицерите и студентите. В думите си към двамата македонски офицери във випуска, заместник-министърът напомни имената на десетки български военачалници и стратези, родом от Македония, които са приключили Военната академия „ Г. С. Раковски “.

,,Вярвам, че като водачи и командири, вие ще сте отличен образец за своите сътрудници и подчинени с професионалните си качества и нравственос, с езиковата си подготовка, позволяващи ви със самочувствие и убеденост да работите в мултикултурна среда и в многонационални екипи, със способността да мотивирате хората си за чудесно осъществяване на задачите и съпътстващите задачи'', сподели в словото вицеадмирал Емил Ефтимов.

Той подчертава върху напъните, които управлението на Министерството на защитата и на Българската войска поставя, с цел да запази качествения и подготвен персонален състав и да притегли нови фрагменти, подготвени да се отдадат на сложната войнска специалност.



,,Сега следва по-трудното - да приложите на процедура наученото. Дипломата от Военна академия е знак за качество и ви отваря порти към най- високите етажи на военната кариера'', акцентира в словото си началникът на Военна академия генерал-майор доктор Груди Ангелов.

Дипломи през днешния ден получиха седем офицери, обучавали се в магистърската компетентност ''Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили'', 47 студенти, завършващи магистърски специалности от професионално направление ''Национална сигурност'' на факултет ''Национална сигурност и отбрана'' и факултет ''Командно-щабен''.

Първенецът на випуск 2019 от компетентност ''Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили'' е подполковник Атанас Георгиев. За реализирани високи резултати той е награден от министъра на защитата с почетна значка на Министерството на защитата – трета степен и с парична премия.

Първенец от компетентност ''Национална сигурност и отбрана'' е Мартин Кирилов. Първенец на компетентност ''Управление при изключителни обстановки и отбрана на населението'' е Кристина Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР