Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разпита и зам.-министъра на екологията Красимир Живков за водната криза в Перник

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на разпит в Специализираната прокуратурата по отношение на водната рецесия в Перник. Той беше посочен от юристите на намиращия се в ареста министър в оставка Нено Димов като индивидът, чийто сектор във ведомството са били язовирите.

Пред проверяващите Живков декларирал, че е обяснил, че пернишкото ВиК сдружение е предложило какво количество вода от язовир „ Студена “ да се подава за питейно-битови потребности. А след информация за предстоящите превалявания от Националния институт по метеорология и хидрология Басейновата дирекция излизала с план и график какъв брой вода ще се отпусне към града.

„ Месец ноември поръчката на ВиК оператора е 1,6 милиона кубика. От Министерството на околната среда и водите са отредени един милион кубика, употребявани са съвсем 1,6 млн. кубика. На 7 ноември се редуцират разрешителните за прилагане на софтуерен най-малко - и на „ Стомана “, и на „ Топлофикация “ остават същите. На 19 ноември напълно е спряно подаването към двете промишлени предприятия “, сподели Красимир Живков след разпита.

Единственият обвинен за водната рецесия в Перник е екоминистърът в оставка Нено Димов, който Специализираният углавен съд остави за непрекъснато в ареста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР