Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева е имала днес

...
Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева е имала днес
Коментари Харесай

Зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева се срещна с академичната общност на Русенския университет

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева е имала през днешния ден работна среща с управлението на Русенския университет, оповестиха от висшето учебно заведение в крайдунавския град.

В началото на срещата ректорът на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев е връчил на Ангелиева плакет на висшето учебно заведение. Заместник-министърът е показала тематиката "Хоризонт Европа ": развиване на нововъведенията и научните проучвания в Европейски Съюз, провокации и новости ". Новата стратегия "Хоризонт Европа ", която ще надгради "Хоризонт 2020 " е най-амбициозната досега стратегия за научни проучвания и нововъведения, препоръчана от Европейската комисия, изясняват от висшето учебно заведение. Ангелиева е показала и новите национални финансови принадлежности "Вихрен " и "Петър Берон ", които следва да бъдат отворени за кандидатстване в къс период.

Програмата на визитата на заместник-министър Ангелиева в Русе продължава и на следващия ден с показване на проучвателен планове на територията на общината и на региона, както и разкриване на 20-то издание на интернационалната научна конференция "CompSysTech ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР