Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева: София ще бъде достойна Европейска столица на спорта през 2018

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе присъединяване в конференцията " Спортът за всички в огромните градове " във връзка старта на акцията " София - Европейска столица на спорта 2018 година "

" Горда съм от обстоятелството, че София се подреди до градове като Милано, Мадрид, Прага и други, които са потвърдили приноса си към развиването на спорта и съм уверена, че тя ще бъде почтена Европейска столица на спорта. Това е още една опция да разпространяваме всеобщия спорт и дейния метод на живот освен в града, само че и в страната и да привличаме повече младежи и подрастващи към систематични занимания със спорт ", съобщи Колева.

Заместник-министърът акцентира, че през 2018 година в София ще се проведат няколко доста значими спортни събития, като АТП тенис шампионата " Гаранти Коза София Опън " през февруари, на който почитателите ще имат опция да видят в София Григор Димитров и международните шампионати по волейбол и художествена гимнастика.

" Убедена съм, тези прояви също ще оказват помощ ползата на новото потомство млади софиянци към практикуването на даден тип спорт да бъде нараснал ", сподели Колева.

Тя добави, че спортът има големия капацитет да сплоти още повече жителите на Европа и да помогне за одобряване на европейските полезности, като доближи до всички, без значение от обществен генезис и възраст. Също по този начин той е и най-хубавият метод за справяне с експанзията и за интеграция на малцинствените групи и хората в неравностойно състояние. Именно върху тези тематики, наред с битката с използването на допинг, ще се подчертава по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Министерството на младежта и спорта обръща особено внимание на спорта за всички, като провежда и партнира на голям брой начинания, които разпространяват дейния метод на живот, изключително измежду младежите. През 2017 година за трети път бе проведена и Европейската седмица на спорта #BeActive.

" В подкрепените финансово от ММС училищен игри вземат участие над 85 000 възпитаници, а годишно в другите ни програмисе включват над 40 000 деца и ние продължаваме да работим за увеличение на тази численост. Защото неналичието на физическа интензивност води до нарастване случаите на наднормено тегло и затлъстяване измежду младежите и до редица болести. Това от своя страна намалява качеството на живот и се трансформира в проблем за цялото ни общество ", съобщи Колева.

В конференцията " Спортът за всички в огромните градове " взеха присъединяване още ръководителят на " София - Европейска столица на спорта 2018 " и ръководител на столичния общински съвет Елен Герджиков, президентът на ACES Europe Жан Франческо Лупатели, евродепутатът Андрей Ковачев, шефът на дирекция " Иновации, интернационално съдействие и спорт " на Европейската комисия Антоанета Ангелова-Кръстева, заместник-генералният шеф на генерална дирекция " Образование и просвета " на Европейска комисия Йенс Ниманд-Кристенсен, ректорът на НСА " Васил Левски " проф. Пенчо Гешев, кметът на Банско Георги Икономов и представители на други български и европейски градове, определени за градове на спорта.

Заместник-министър Колева ще участва и на оповестяването на формалния старт на " София-Европейска столица на спорта " в 18,00 ч. през днешния ден в Зала 1 на Националния замък на културата, по време на галаконцерта във връзка 75 години от основаването на Национална спортна академия " Васил Левски ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР