Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в тържественото

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в тържественото
Коментари Харесай

Ваня Колева: Европа има нужда от можещи, знаещи и образовани млади хора, каквито са възпитаниците на НСА

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в тържественото заседание по случай 75-ата годишнина от основаването на Национална спортна академия „ Васил Левски “.
По време на събитието бе оповестено, че със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев проф. Петър Киров се удостоява с най-високото отличие в областта на спорта - почетния знак на Министерството на младежта и спорта „ Венец на спечелилия “ във връзка неговия персонален 75-годишен празник и 75-годишния празник на НСА. Професор Киров ще получи „ Венец на спечелилия “ на обичайна гала на ММС „ Нощта на първенците “ при започване на идната година.

" Изключително разчувствана съм да участвам на тържественото заседание по случай 75-ата годишнина от основаването на НСА „ Васил Левски “. Изпитвам голяма горделивост от обстоятелството, че съм един от възпитаниците на тази Академия, тъй като тук получих освен скъпи познания и умения за професионално развиване, само че завоювах и извънредно доста приятели”, съобщи Колева.

Тя добави, че за всички, които работят в областта на спорта НСА е доста повече от университет.

“НСА е светилището на българския спорт, градено камък по камък през миналите 75 години от преподаватели, студенти, спортисти и треньори. Това е люлката освен на огромните наши български триумфи, това е една същинска Академия за спечелили в спорта и в живота. За всички тук е ясно, че НСА е един от водещите спортни университети в света и аз се гордея с обстоятелството, че преподавателите съумяха да запазят през годините тази почтена позиция на Академията”, сподели още Ваня Колева.

Заместник-министърът пожела на всички сегашни и бъдещи студенти да вземат оптималното като познания и умения от своите преподаватели, тъй като това ще им помогне да се осъществят пълноценно, а на Академичното управление и преподавателите да не престават да основават първенци и чудесно готови младежи.

“Съвсем скоро България ще поеме Председателството на Съвета на Европейски Съюз и желая да Ви уверя, че обединена Европа има потребност тъкмо от такива млади, можещи, знаещи и високо образовани хора, каквито са възпитаниците на Национална спортна академия”, приключи Колева, която получи от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев юбилеен почетен орден „ 75 години Национална спортна академия „ Васил Левски “.

Награди от НСА получиха още голям брой заслужили преподаватели и някогашните ректори проф. Лъчезар Димитров и проф. Светослав Иванов. На събитието участваха също президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов, голям брой митове на българския спорт, посланици и публични посетители.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР