Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева проведе среща с

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева проведе среща с
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева дискутира с младите хора на Варна Национална стратегия за младежта #ЗаЕдно

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева организира среща с младежите във Варна във връзка бъдещата Национална тактика за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата участваха още кметът на община Варна Иван Портних, шеф на дирекция " Образование и юношески действия " към община Варна Лилия Христова, шеф на дирекция " Спорт " към община Варна Кристиан Димитров, ръководители на неправителствени организации, възпитаници и студенти.

" Основната ни цел е реализирането на ефикасна национална политика за младежта, която да подтиква инициативността на младежите и техните организации и структури за сполучливото им развиване и реализация в публичния живот ", съобщи зам.-министър Ваня Колева.

Тя уточни, че Министерство на младежта и спорта (ММС) работи интензивно по правенето на новата Национална тактика за младежта (2020-2030) в партньорство с неправителствения бранш и всички заинтригувани страни. Колева показа на младежите и резултатите, реализирани във връзка с младежките политики.

Заместник-министърът изясни, че новата тактика ще дефинира точни и измерими цели, ще набелязва главните и подобаващи проекти за деяние за тяхното реализиране, в резултат на което се плануват и нормативни промени в Закона за младежта.
 Министър Кралев взе участие в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер
Министър Кралев взе участие в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

По време на визитата си в Лозана Кралев организира редица срещи на високо равнище

Във втората част на срещата младежите имаха опция да дискутират по групи провокациите, с които се сблъскват в съответната област. Те показаха своите хрумвания по метода " Дърво на проблемите " и идентифицираха вероятни решения за справяне с тях.

Младежите сложиха съществени акценти върху здравословното хранене в учебните заведения и акцентираха на практическите занимания в образованието и извънкласните действия. Участниците засегнаха и тематиката за равнопоставеността сред половете, грижата и вниманието за деца в неравностойно състояние във всяка една област, възстановяване на инфраструктурата в дребните обитаеми места, гражданската интензивност, неналичието на доверие у младите, заетостта и професионалната реализация.

Срещи с младежи предстоят в редица области на страната, където вниманието още веднъж ще бъде ориентирано към гласа на младите.
 Зам.-министър Ваня Колева откри многофункционално спортно игрище в Айтос
Зам.-министър Ваня Колева откри многофункционално спортно игрище в Айтос

" Ако ММС не беши сложило като приоритет всеобщия спорт нищо от това, което през днешния ден виждате, нямаше да се случи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР