Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в
Коментари Харесай

Европейска седмица на спорта #BeActive в Приселци и Нови пазар

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Приселци, част от Европейска седмица на спорта #BeActive. Празникът се състоя в Основно учебно заведение " Петър Берон ", в което се организира открит час по физическо образование.

" Европейската седмица на спорта е самодейност, посредством която желаеме да покажем какъв брой значим е спортът, че в учебно заведение може и би трябвало да има спорт и той не би трябвало да бъде единствено " ден на спорта " или " седмица на спорта ", a да се практикува целогодишно, всеки ден. Защото спортът е здраве, тъй като здравият дух може да съществува единствено в крепко тяло ", сподели Андонов в своето одобрение по време на откриването на празника.

На спортния празник участва и кметът на Община Аврен - Емануил Манолов, който благодари на зам.-министър Андонов и Министерството на младежта и спорта за визитата и поздрави всички възпитаници, като ги прикани да спортуват повече. Сред гостите на събитието бяха още Иван Иванов - районен специалист по физическо образование и спорт към МОН, Анелия Синабова - основен специалист на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич и Светла Стойкова - шеф на дирекция Образование към община Аврен.

В Основно учебно заведение " Петър Берон " професионални треньори организираха с децата подготовка по лека атлетика. Мажоретките на учебното заведение също демонстрираха своите умения пред заместник-министър Андонов, който връчи специфични дарове на най-добре представилите се възпитаници и спортни принадлежности за учебното заведение. По време на визитата си Стоян Андонов организира среща и с управлението на Държавното спортно учебно заведение " Георги Бенковски " във Варна.
Вчера пък се организира събитие от Европейската седмица на спорта #BeActive в Нови Пазар. Там основният специалист на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич, Анелия Синабова посети Средно учебно заведение " Васил Левски ", в което се организира открит час по физическо образование. В спортния празник взеха присъединяване над 100 деца, които демонстрираха своите умения в спортовете футбол и хандбал.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС " Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма " Еразъм + ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР