Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов приветства учениците, взели

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов приветства учениците, взели
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов откри спортен празник в Дупница, част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов приветства учениците, взели присъединяване в спортния празник в Дупница, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

 Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското състезание по билярд Станимир Русланов
Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското състезание по билярд Станимир Русланов

За пръв път българин игра във край за мъже на шампионат на Стария континент

Андонов посети Средно учебно заведение " Св. Паисий Хилендарски ", в което се организира открит час по физическо образование и спорт, в който се включиха над 100 деца, както и професионални треньори. На празника участва и заместник-кметът по обществените действия и духовно развиване на Община Дупница - Крум Милев.

" Радвам се да видя, че на събитието през днешния ден участват толкоз доста деца. #BeActive е една самодейност, която има за цел да накара повече младежи да спортуват. Защото спортът значи здраве, здрав дух в крепко тяло. И този, който спортува, не боледува, той може да се развива. Спортът учи на ред и дисциплинираност, а те оказват помощ за реализирането на всички цели в живота ", сподели в приветствието си зам.-министър Андонов.

Учениците от най-голямото учебно заведение в общината демонстрираха уменията си по разнообразни типове спорт. На най-добре представилите се от тях, Андонов връчи специфични дарове.

 Снимка 380190
Източник:

Европейската седмица на спорта #BeActive е самодейност на Европейската комисия за поощряване на заниманията със спорт и двигателната интензивност измежду популацията в Европа и се организира за четвърта поредна година у нас. Основната тематика на акцията е " Бъди деен ", като задачата е да се усили броят на физически дейните жители, тъй като спортът покачва качеството на живот, усъвършенства здравето, понижава икономическите разноски на семействата и носи обръщение за приемливост.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС " Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма " Еразъм + ".

лед спортния празник в учебно заведение, зам.-министър Андонов се срещна с кмета на Община Дупница - инж. Методи Чимев, на която го срещна с самодейността, нейните цели и по какъв начин е протекъл откритият час по физическо образование в учебното заведение. Двамата разискаха значимостта на спорта измежду младото потомство. Инж. Чимев означи изключителната организация на трите международни шампионати през месец септември и уточни, че точно сходни начинания въодушевяват децата да се занимават със спорт.

 Снимка 380192
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР