Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на откриването

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на откриването
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов присъства на турнир по борба, част от Европейска седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва на откриването на четвъртия интернационален шампионат по битка за купа " Иво Ангелов " в Перник, който тази година се причисли към самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive. В тазгодишната конкуренция на тепиха излизат над 100 борци от цялата страна и от Северна Македония.
 120 млади борци ще премерят сили на шампионата
120 млади борци ще премерят сили на шампионата " Иво Ангелов "

Схватките са на следващия ден, от 10:00 часа, в зала " Борис Гюдеров " в Перник

Андонов поздрави уредника Иво Ангелов и изчете приветствен адрес от министър Красен Кралев.

" Борбата е един от най-успешните спортове в България. Благодаря за това, че спомагате за развиването и разпространяването на този спорт в страната и стимулирате младото потомство за един по-активен метод на живот ", се споделя в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

На събитието участваха краткотрайно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева, зам.-областният шеф на Перник Иво Иванов, президентът на Европейския съвет по битка Цено Ценов и Вяра Церовска. Сред гостите на надпреварата бяха и огромните български борци Армен Назарян, Валентин Райчев, младата ни вяра Едмонд Назарян, който е и участник в конкуренцията, и доста други.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по стратегия " Еразъм + " на Европейския съюз.
 Снимка 447391
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР