Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и министърът на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и министърът на
Коментари Харесай

Зам.-министър Андонов и министър Вълчев откриха реновирания басейн Мадара“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участваха на формалното разкриване на ремонтираната и осъвременена учебно-плувна база " Мадара " към Национална спортна академия " Васил Левски ".

Зам.-министър Андонов изрече признателност към министър Вълчев и ректора на НСА проф. Николай Изов за съвършеното осъществяване на плана по реновирането на плувната база. " Вярвам, че този басейн ще продължи сполучливо да извършва освен спортната и образователната, само че и обществена си функционалност и поисквам от него да излязазт доста сполучливи фрагменти, които да популяризират България по света ", сподели той.

По време на реконструкцията напълно е сменен покривът на постройката, ремонтирани са съблекални, бани, облицовките на басейна, както и отчасти инсталацията. Подменена е системата за филтриране на водата, осъществен е ремонт на сауната, инсталирани са нови стъклопакети, нови стартови блокчета и съоръжение. Николай Изов подчера, че басейнът дава отговор на всички хигиенични правила и на условията за енергийна успеваемост.

Ректорът на НСА благодари на министър Красен Кралев за поддръжката, която оказва за реновирането на спортната инфраструктура в академията. ММС финансира два плана за ремонт на хандбална зала и рационализация на център за хвърляния.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР