Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на
Коментари Харесай

Учениците от Радомир се включиха в Европейска седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на обичайния футболен шампионат за купа " Христо Радованов " в Радомир, който тази година е част от самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive. В конкуренцията се включват представители на всички учебни заведения в общината. Андонов поздрави участниците в надпреварата и връчи на уредниците приветствен адрес от министър Красен Кралев.

" Благодаря за напъните, които полагате за развиването и разпространяването на спорта в община Радомир. Стимулирането на физическата интензивност измежду младежите е и съществена цел на Министерството на младежта и спорта и на самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive ", се споделя в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

ММС обезпечи дарове и спортни принадлежности за участниците в конкуренцията.

Преди началото на футболния шампионат, с церемониален обред бе открит барелефът на Христо Радованов - активист, посветил целия си живот на развиването на спорта в региона.

На събитието участваха краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров, ръководителят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов и Пламен Алексиев.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР