Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на
Коментари Харесай

Започна Европейската седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на шампионат по тенис на корт в колички. Събитието е част от Европейската седмица на спорта #BeActive и се осъществя за втора поредна година.

„ За мен е наслаждение да бъдем дружно на този шампионат, който към този момент стана обичайната част от Европейската седмица на спорта. Благодаря Ви, че спортувате, като по този начин давате превъзходен образец какъв брой е значима физическата интензивност за всеки един член на нашето общество. Разчитаме на хора като Вас, които към този момент са разкрили своя спорт и физическа интензивност да стимулират колкото се може повече наши съграждани към систематични занимания със спорт “, съобщи Андонов. Той пожела доста триумфи на състезателите и ги изненада с дарове.

На събитието участваха още генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова и Борис Томов, който е координатор на план, осъществен от БФТ за втора поредна година по програмата на ММС за развиване на спорта за хора с увреждания.

По-късно заместник-министър Андонов взе участие в представянето на Европейската нощ на спорта (#BeActive Night), която през тази година ще се осъществя за пръв път и се провежда от Министерството на младежта и спорта и Столична община със съдействието на НДК.

На 29 септемвери от 19:00 до 22:00 часа в площите към НДК Министерството на младежта и спорта провежда спортни демонстрации по лека атлетика, баскетбол, бокс, тенис, фехтовка, кану-каяк, футбол, таекуондо, канадска битка, ролери, музикални осъществявания и игри, по този начин нареченото „ безшумно празненство “ със слушалки, виртуални спортни симулации, целящи да обезпечат преход от игрите към действителната физическа интензивност. Част от събитието ще бъде и шампионат по стриийт финтес, проведен от първия у нас фитнес клуб „ Стрийт Уъркаут България “, чийто президент е славният ни гимнастик Йордан Йовчев. Ще бъде обезпечена фотокабина, а светещ балон ще притегля интереса на столичани.

От 17:00 до 21:00 часа жителите и гостите на града ще могат да се включат и в проведените от Столична община прояви, които също са част от Нощта на спорта - първото по рода си скоростно нанагорнище по стълбите на НДК, съревнование по насочване из постройката и съревнование по фасадно нанагорнище.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР