Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева проведе среща

...
Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева проведе среща
Коментари Харесай

Даниела Дашева проведе среща с Анна Деречи от Световния паралимпийски комитет

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева организира среща с Анна Деречи – координатор „ Програми за организационно развиване “ в Световния паралимпийски комитет (IPC).

Деречи е на посещаване в България по отношение на Програмата за поддръжка на международната централа, чиято съществена цел е да образова националните паралимпийски комитети по какъв начин да ползват правилата на положително ръководство, по какъв начин да аплайват за финансиране и да извършват стратегии на IPC.

Деречи показа, че тази година Световният паралимпийски комитет ще даде безплатни финансови средства на 73 страни за образуване на просветителни стратегии, спортни събития и фестивали.

Заместник-министър Дашева съобщи, че Българската паралимпийска асоциация работи интензивно и срещна Деречи с триумфите на нашите състезатели. На последните Летни паралимпийски игри в Токио сребърни медали завоюваха Ружди Ружди и Християн Стоянов, а единствено преди няколко дни двамата победиха с купите на Световното състезание по лека атлетика за хора с увреждания.

„ Наша цел e да предоставим положителни условия за подготвителен и спортен развой на нашите паралимпийци. Те поставят голям труд и имам вяра, че ще се показват чудесно в Париж “, сподели Дашева.

На срещата участва и ръководителят на Българската паралимпийска асоциация Илия Лалов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР