Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе заседание на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе заседание на
Коментари Харесай

Проведе се заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов организира съвещание на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Това бе първото съвещание на Съвета в освежен състав, откакто през тази година се причислиха 12 нови организации.

По време на откриването на съвещанието зам.-министърът изрази насладата си от това, че България получи сектор “Иновации и младеж”, включващ въпросите за младежта, спорта, образованието, културата и науката. “Вярвам, че всичко, което извършихме по време на Българското председателство в бранш “Младеж”, е взето поради при определянето на ресорите. Фактът, че госпожа Мария Габриел ще го управлява е самопризнание за страната ни”, сподели той.

В рамките на съвещанието беше разискван Правилникът за активността на Междуведомствената работна група за осъществяване на Диалог с Младежта в границите на Европейската младежка тактика (2019-2027) и бе изработен доклад какво е направено досега и какво следва за новата Национална тактика за младежта (2020-2030).

По време на работната среща беше показан планът „ Разработване и внедряване на стандарти за качество при даването на юношески услуги в България “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Заседанието приключи с полемика, на която бяха разисквани оферти за взаимна самодейност във връзка 5-и декември - Международния ден на доброволчеството и провеждането на състезанието “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ: (не)възможна”, проведен от ММС.

В Съвета взеха присъединяване над 25 организации, измежду които „ Младежки глас “, „ Български юношески червен кръст “, „ Национално посланичество на студентските препоръки “ и „ Национален юношески конгрес “. По време на срещата бе показан новият шеф на дирекция „ Младежки политики “ към ММС Милена Андреева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР