Заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и заместник-кметът

...
Заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и заместник-кметът
Коментари Харесай

Зам.-министър Харизанов и зам.-кметът на Тампере обмениха добри практики при реализирането на спортни инфраструктурни проекти

Заместник-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и заместник-кметът на Тампере Мати Хелимо организираха ползотворна среща в града-домакин на Световното състезание по хокей на лед.

Тя се състоя преди полуфиналните дуели в “Нокиа Арена ”. Харизанов е измежду специфичните посетители за финалната фаза на шампионата, дружно с президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов и изпълнителния шеф на централата Стоян Бъчваров.
Владимир Харизанов и Мати Хелимо разискаха в елементи положението на спортната инфраструктура в България и Финландия. Акцент в диалога беше решението на управляващите в Тампере за построяването на “Нокиа Арена ”, която беше открита в края на 2021 година Строежът е финансиран от Община Тампере с 40%, а частна компания обезпечава останалите 60% от бюджета. Хелимо показа, че една от най-големите компликации при реализирането на плана е било скептичното въодушевление измежду локалните поданици, както и местоположението на залата, ситуирана в последна сметка в центъра на града. Поради тези аргументи американският проектант Даниел Либескинд преработва първичния проект на оборудването. Световното състезание по хокей на лед е първото огромно съревнование, което се организира в “Нокиа Арена ”. Мати Хелимо означи, че след откриването на залата тя е една от гордостите за цялото население на Тампере. В града има общо 11 закрити и 154 открити хокейни площадки. Зам.-кметът разгласи още, че сега се построява и нов съвременен футболен стадион.
Зам.-министър Харизанов и неговият хазаин разискаха и политикита в младежкия бранш. Хелимо съобщи, че страната подкрепя посредством ваучери използването на спортни уреди от възпитаници и студенти.
В знак на почитание Владимир Харизанов връчи на зам.-кмета на Тампере почетен плакет на Министерството на младежта и спорта. Мати Хелимо беше безапелационен, че в негово лице България ще има сигурен сътрудник и одобри драговолно поканата на зам.-министър Харизанов за посещение в София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР