Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри публичен дебат

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри публичен дебат
Коментари Харесай

Зам.-министър Иванова откри публичен дебат за по-активното участие на млади жени в демократичните и обществени процеси

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри обществен спор по план " Младежки дневен ред 2027 - овластени млади дами в дух на интензивно поданство и европейски полезности - VIRAGO ". Събитието, проведено от Министерството на младежта и спорта, се организира в София в интервала 28-29 май. Проектът е ориентиран към млади дами на възраст сред 18 и 29 години.

" Целта ни е да насърчим по-активното присъединяване на млади дами в демократичните и публични процеси ", сподели Диана Иванова при откриването на дебата.

Тя добави, че е належащо участниците в плана да се срещнат с политиката за младежта и на Европейския съюз, да обогатят познанията си и да развият отзивчивите си умения и личностни качества за показване и работа в екип.

" В актуалното общество младите дами имат голям брой благоприятни условия за присъединяване във всички сфери на публичния живот, да заемат управителни постове в национални и интернационалните организации и да бъдат сполучливи водачи. Успешни образци във всяка област могат да бъдат посочени, само че основополагащо е построяването на умения и основни пълномощия ", съобщи зам.-министър Иванова.

В първия ден на събитието лекторът Снежана Костадинова показа пред аудиторията главните детайли на европейската политика за младежта, в това число Стратегията на Европейски Съюз за младежта за интервала 2019-2027. Беше извършен и спор на тематика " Пътят напред ", в който се включиха и участници в младежките подвижности по плана.

Проектът " Младежки дневен ред 2027 - овластени млади дами в дух на интензивно поданство и европейски полезности - VIRAGO " е съфинансиран по Програма " Еразъм+ " на Европейския съюз.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР