Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова, директорът на дирекция

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова, директорът на дирекция
Коментари Харесай

България и Северна Македония обмениха добри практики в областта на младежката политика

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова, шефът на дирекция " Младежки политики " Милена Андреева, специалисти от Министерството на младежта и спорта, български общини и сдружения взеха присъединяване в двустранен конгрес с представители на Северна Македония за обмяна на положителни практики в политиката, ориентирана към младежите. Домакин на срещата в гр. Струмица беше Агенцията за младежта и спорта на западните ни съседи.

Разговорите бяха ориентирани към представителите на национални и локални институции, структури и организации, работещи за младежите в двете страни. Бяха показани методите на работа с младежите и регламентиращите документи в бранша.

По време на срещата беше открито, че България и Северна Македония имат доста допирни точки и сходни способи за подкрепяне развиването на младежите. Обменена беше и потребна информация по разнообразни хрумвания за партньорство сред участващите организации за взаимни планове и действия.

От българска страна във форума взеха присъединяване представители на общините Благоевград, Петрич, Сандански, Перник, Кюстендил и Бобов дол, сдруженията " Алтернативи интернешенъл " и " Български юношески конгрес ", както и специалисти от Националното съдружие на общините в Република България. От страна на домакините се включиха общините Струмица, Ново село, Дойран, Валандово, Богданци, Гевгелия, Василево, Босилово, Радовиш и Щип.

Срещата беше проведена по отношение на осъществяване на Меморандума за съгласие в региона на младежта и спорта, който беше подписан на 22 март 2022 година от министъра на младежта и спорта на България Радостин Василев и шефа на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски. Мойсовски се включи във форума като пожела ползотворна работа на всички участници.
 Министър Радостин Василев: Утре ще отнемем лиценза на една от федерациите
Министър Радостин Василев: Утре ще отнемем лиценза на една от федерациите

Вижте какво съобщи спортният министър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР