Заместник-министърът на културата проф. д. а. н. арх. Бойко Кадинов

...
Заместник-министърът на културата проф. д. а. н. арх. Бойко Кадинов
Коментари Харесай

Първо в Plovdiv24.bg: Вижте как ще изглежда ремонтираната Концертна зала

Заместник-министърът на културата проф. д. а. н. арх. Бойко Кадинов инспектира  затворената от съвсем петилетка Концертна зала в Пловдив, научи Plovdiv24.bg . Архитектът е създател на плана, по който ще се прави цялостна реорганизация на залата. Основният ремонт ще стартира още тази година, като възложител ще е Министерство на културата. 

Припомняме, че в държавния бюджет за 2022 година се плануват 9.7 милиона лв. за Концертна зала,   в отговор на запитване на народния представител от ГЕРБ-СДС Иван Тотев. Парите са заложени в националния проектобюджет още на 31.08. 2021 година, като към  предлагането е прикрепена цялата планова документи. Изготвеният план е импортиран за утвърждение при основния проектант на Пловдив и към този момент има издадено през октомври позволение за градеж, посочи министърът.

При визитата си в Пловдив заместник-министърът е поискал Общината да учреди в интерес на МК право на ръководство на общинската част от парцела. Това се постанова, защото теренът от южната страна е общински.

Проектът на арх. Кадинов планува сцената да влезе в равнището на настоящето заведение. Затова най-вероятно ресторантът ще бъде разграничен на две, като общината ще даде за ръководство едната половина, а в другата, след преразглеждане на контракта за наем, ще се обитава компания за кетъринг. Заради последните елементи може да се наложи издаденото към този момент позволение за градеж да се добави. Очаква се планът да бъде импортиран в общината до дни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР